De beste planten voor in jouw voortuin

Beschouw jij jezelf niet als landschapsarchitect? Laat het dan gewoon lekker bij tuinieren! Ook dit is namelijk hartstikke leuk. Wanneer jij groene vingers hebt, ben jij met regelmaat in jouw tuin te vinden. Er moet namelijk het nodige werk verzet worden wanneer jij een tuin hebt. Neem nou eens jouw voortuin. Hier staan vast een aantal planten in. Deze planten staan in het zand, waar weer onkruid in groeit. Dit moet jij verwijderen, want anders ontstaat er een grote wildernis. Daarnaast is het zo af en toe wel leuk om jouw voortuin te voorzien van nieuwe planten. Kun jij niet kiezen? Wij noemen hieronder de drie beste planten voor jouw voortuin!

ivy

Klimop

De gevel van jouw woning is vaak een groot, stenen oppervlak. Niet iedereen vindt dit mooi. Jij kunt dit vlak breken met behulp van een klimop. Deze plant klimt na verloop van tijd tegen jouw muur op. Het kan handig zijn om wat hekwerk of gaas tegen de gevel te plaatsen, zodat de klimop wat houvast heeft. Zodoende wordt jouw gevel mooi groen. Dit is niet alleen in de lente en zomer het geval, maar zelfs in de winter. Een klimop blijft namelijk het hele jaar door groen. En dan nog een voordeel: qua onderhoud is de klimop ook nog eens bijzonder handig, want hij hoeft namelijk nauwelijks onderhouden te worden.

Helleborus

flowerWil jij wat kleur in jouw tuin? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Nadeel is alleen dat nagenoeg alle kleurrijke planten hun mooie kleuren verliezen in de wintermaanden. Zodoende oogt jouw tuin in de herfst en winter nogal saai. Gelukkig ben je niet de enige, want de meeste tuinen in Nederland ogen grauw in de wintermaanden. Dit is echter wel te voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld winterharde planten. De Helleborus is er eentje van. Deze begint vaak in januari te bloeien en bloeit door tot april. Indien het een zachte winter betreft, kan de plant ook al begin januari volledig in bloei zijn.

garden

Fruitboom

Heb jij een betrekkelijk grote voortuin? Kies dan voor een fruitboom. Hierin heb je verschillende opties, zoals een appel- of perenboom. De vruchten die aan deze boom groeien, kun jij zelf gebruiken voor consumptie. Wanneer jij regelmatig fruit van deze bomen eet, hoef jij je een stuk minder druk te maken om jouw zorg en gezondheid. En wie een gezond leven leidt, hoeft minder vaak een beroep te doen op verzekeringen. Hierdoor kun jij mogelijk ook wel voor een andere zorgverzekering kiezen. Mogelijk is deze zelfs aanzienlijk goedkoper. Ga daarom altijd een zorgverzekering vergelijken wanneer jij fruitbomen in jouw tuin hebt en kijk of jij wat kunt laten vallen!